Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης από κάθε άλλη σύγχρονη χώρα. Ποιος φταίει; Οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι δικηγόροι ή οι δικομανείς πολίτες; Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναζητά την απάντηση  μιλώντας με δικαστές, δικηγόρους, πολιτικούς.

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος του 5ου Τμήματος του ΣτΕ, ο Γεώργιος Φαλτσέτος, πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο  συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης, αναπληρωτής καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών, ο ποινικολόγος Ηλίας Αναγνωστόπουλος  αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του δικαστικού δράματος που βιώνει η χώρα.

Στην εκπομπή επίσης περιγράφουν τη δικαστική τους περιπέτεια:

ο Βαγγέλης Πετρόχειλος, ένας χωρισμένος πατέρας που δεν μπορεί να δει το παιδί του εδώ και 1,5 χρόνο.

η Αμαλία και ο Βαγγέλης Πεσματζόγλου που 26 χρόνια παιδεύονταν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν τελικά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.

η Κρίστα Παππά, ιδιοκτήτρια του Kannabishop στην Αθήνα που επί 5 χρόνια προσπαθούσε να αποδείξει ότι τα τρόφιμα που διακινούνταν από το κατάστημά της δεν ήταν «ναρκωτικά».

η Αλεξάνδρα Μπαρμπαρούση, απολυμένη ταμίας του Ιπποδρόμου που στην προσπάθειά της να ακυρώσει την απόλυσή της, ξεκίνησε έναν δικαστικό Γολγοθά ο οποίος θα κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια.

η Βαγίτσα Νικολοπούλου, εφοριακός στη ΔΟΥ Ψυχικού η οποία αποκαλύπτει ότι οι αποφάσεις για φορολογικές υποθέσεις διαρκούν περισσότερο από 10 χρόνια.

Περισσότερα
Φωτογραφίες