Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισάμου. Μεγάλωσε στην Ανω Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αθήνας, στην οποία επέστρεψε ως ενήλικας για να ασχοληθεί με την επιμόρφωση των Ρομ.

Το 1984 ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το ραδιόφωνο, συνέχισε με την αριστερή Πρώτη και όταν αυτή έκλεισε πήγε στη συντηρητική Μεσημβρινή.

Έχει δουλέψει σε εννιά ραδιοφωνικούς σταθμούς (ανάμεσά τους ο ΣΚΑΪ αλλά και ο 902 αριστερά στα FM), σε έξι περιοδικά, τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει κάνει πολιτικές συνεντεύξεις για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το Βήμα της Κυριακής.

Το 2000 ξεκίνησε να παρουσιάζει στην τηλεόραση τους «Πρωταγωνιστές» μια ενημερωτική εκπομπή που ήταν πρώτη σε θεαματικότητα τα τελευταία χρόνια στο MEGA, δίνοντας παράλληλα λόγο στους «άλλους Πρωταγωνιστές» στα Νέα του Σαββατοκύριακου.

Το 2009 μαζί με άλλους δημοσιογράφους δημιουργήσε το protagon.gr, ένα σάιτ που φιλοξενεί ιστορίες που μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Ίδρυσε το Ποτάμι τον Φεβρουάριο του 2014, με στόχο να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, στις οποίες το Ποτάμι κέρδισε το 6,05% των ψήφων και αναδείχθηκε τέταρτο κόμμα με 17 έδρες στη Βουλή.

Για να δείτε περισσότερα πατήστε εδώ