Ένα νησί, μια συμμορία, μια φυλακή, ένα μεγάλο μυστικό (Χίος A’ μέρος)

Είπαμε

Δεκάδες συλλήψεις, 24 προφυλακίσεις, οι 14 ανήλικοι. Τρείς στους 10 εφήβους έχουν μία τουλάχιστον επαφή με τις ουσίες θα σου πουν οι ειδικοί. Αριθμοί που δεν φυλακίζονται αλλά απλώνονται παντού στην κοινωνία.

Μας είπαν

Τις πρώτες μέρες τα παιδιά δεν είχαν καταλάβει τι θα συμβεί. Όταν βγήκαν οι αποφάσεις των προφυλακίσεων, τότε καταλάβανε όλοι, ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περιμένανε. Θα πάνε φυλακή δηλαδή, και θα τιμωρηθούνε γι’ αυτά που κάνανε.

Ένα νησί, μια συμμορία, μια φυλακή, ένα μεγάλο μυστικό (Β’ μέρος)

Είπαμε

Στην υπόλοιπη Ευρώπη η φυλακή δεν είναι η κατάληξη για τους ανήλικους παραβάτες. Εδώ όμως από τις 63 εταιρίες προστασίας ανηλίκων που προβλέπει ο νόμος, λειτουργούν μόνο οι 7. Σαν να λέμε δηλαδή ότι από τους 10 ανήλικους παραβάτες οι 8 θα καταλήξουν στη φυλακή επειδή μερικοί νόμοι μένουν μόνο στα χαρτιά.

Μας είπαν

Από κάπου αλλού νιώθανε ανασφάλεια και μπαίναν σ’ αυτή την ομάδα, για να νιώσουν ότι κάτι κάνουν κι αυτοί ξέρω γω, ή ότι μετράνε σε κάτι ας πούμε.

3 Πρώην Φυλακισμένοι που άλλαξαν ζωή

Είπαμε

Ο διάβολος λένε έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μεγαλύτερο και από το Θεό θα σου πουν κάποιοι. Αρκεί να βγεις ζωντανός από την αναμέτρηση μαζί του.

Μας είπαν

Έκλεβα μόνο πλούσιους. Για να απενοχοποιήσω τις πράξεις μου, έλεγα ότι έλα μωρέ πλούσιος είναι αυτός, δεν έχει ανάγκη από λεφτά.