Μαρία Μπακοδήμου

Μας είπαν

Από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ταυτόχρονα ήθελα να γίνω και δημοσιογράφος και σιγά-σιγά άρχισαν τα πράγματα να γίνονται πολύ εύκολα για μένα, να ανοίγουν πάρα πολύ εύκολα οι πόρτες στα περιοδικά και στα ραδιόφωνα. Για πλάκα έστειλα, μια κασέτα με τη φωνή μου κάτι βλακείες που έλεγα, με καλέσαν και αμέσως πήρα εκπομπή χωρίς καν να ξέρω από μουσική είμαι πάρα πολύ άσχετη με τη μουσική.

Έλλη Στάη

Είπαμε

Το πιο ωραίο που διάβασα για σένα αυτές τις μέρες είναι αυτό που είχε πει κάποτε ο Μαρίνος: Αριστοκράτισσα, αλλά και λίγο νταλικέρης

Μας είπαν

Τον περασμένο Σεπτέμβριο βλέπω μια εφημερίδα, ένα πρωτοσέλιδο, «η Στάη Δήμαρχος». Λέω δε το πιστεύω αυτό που βλέπω, όσο ήξερες εσύ, τόσο ήξερα και εγώ. Φαίνεται ότι αυτοί που το γράψανε ξέρανε κάτι παραπάνω. Αλλά θα’ πρεπε να το ξέρω και εγώ.

Σονίλα

Είπαμε

Τα όνειρα της Σονίλα δεν έχουν σύνορα. Η ζωή της είναι γεμάτη με ταξίδια και προκλήσεις. Προκλήσεις που δεν συναντά η κάθε Αλβανίδα.

Μας είπαν

Είχαμε ένα σύνθημα εκείνη την περίοδο «Όλοι είναι στρατιώτες», όλοι οι άνθρωποι είναι στρατιώτες και μπορείς να δεις ότι όλοι έχουν ένα όπλο και η γυναίκα είναι μπροστά, ήταν η χειραφέτηση της γυναίκας κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.