Ντόρα Μπακογιάννη

Μας είπαν

Είναι αναμφισβήτητα μεγάλη εμπιστοσύνη το να είσαι στο ΥΠΕΞ. Είναι αναμφισβήτητα και μεγάλη ευθύνη να είσαι στο Υπ. Εξωτερικών. Δέχομαι κάθε λίγο και λιγάκι την κριτική από διάφορους ότι είναι πολιτική δημοσίων σχέσεων. Λες και μπορείς να μην κάνεις, να μην χαιρετάς τους συνομιλητές σου ή να μην τους βρίσκεις.

Το πραγματικό debate της οικονομίας

Είπαμε

Ανεξαρτήτως λοιπόν ποιος θα κερδίσει στις εκλογές. Λεφτά υπάρχουν; Τουλάχιστον για ένα δύο μήνες μέχρι να υπάρξουν οι επόμενες ρυθμίσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους δανειστές μας;

Μας είπαν

Με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε έναν καπετάνιο ο οποίος κοιμόταν στην καμπίνα, αντί να κοιτάει μπροστά που ερχόταν το παγόβουνο. Και ευτυχώς άλλαξε η κυβέρνηση και άλλαξε και η ρότα.

Τρεις φίλοι, τρία κόμματα

Είπαμε

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που επισκέφθηκε τη χώρα μας τις μέρες της κρίσης, έγραψε στο Vanity Fair ένα τεράστιο κομμάτι και άρχιζε περίπου έτσι. Γνώρισα τον τόπο, όπου κανένας δε μου είπε καλό λόγο για κανέναν.

Μας είπαν

Ο κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αντιστοιχούν.

Λουκάς Παπαδήμος

Είπαμε

Ακόμα και την ύστατη στιγμή οι πολιτικοί αντιστέκονται και συνεχίζουν να υπηρετούν το σινάφι τους, το κόμμα τους.

Μας είπαν

Ο Παπαδήμος είναι πιο υγιής. Πιο ρεαλιστής. Πιο έξω από τις μάντρες και τα κόλπα. Μπορεί να παίζει ένα άλλο δικό του κόλπο.

Συνάντηση με τα «ελληνάκια» της Αλβανίας και τον Έντι Ράμα

Είπαμε

Είναι φανερό ότι οι δυτικοί πιστεύουν στον Έντι, όπως τότε που ξεσήκωνε τις εξέδρες καρφώνοντας τα καλάθια, ως το τριάρι της εθνικής μπάσκετ.

Μας είπαν

Ο χάρτης των κρατών δεν αντιστοιχεί με τον χάρτη των εθνοτήτων.

Θεόδωρος Πάγκαλος

Είπαμε

Είναι θεμιτό να υπάρχουν φιλοδοξίες.

Μας είπαν

Κοιτάτε τίποτε δεν είναι τελείως ψέμα τίποτα δεν είναι τελείως αλήθεια.

Τζούλια Ψωμιάδη

Είπαμε

Ποια είναι η γυναίκα πίσω από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη;

Μας είπαν

Πάνω απ’ όλα η γυναίκα είναι μάνα, είναι νοικοκυρά, πίσω από οτιδήποτε άλλο, μπορεί να είναι εξαίρετη επαγγελματίας, αλλά πιστεύω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να είσαι μάνα, σύντροφος και νοικοκυρά.