Σμαράγδα Καρύδη

Μας είπαν

Όχι δε θέλω να μ’ αγαπάνε όλοι, θέλω να μ’ αγαπάνε αυτοί που με ξέρουνε και έχουν επιλέξει να μ’ αγαπάνε, αλλά εχθρούς με την έννοια ότι έχω νιώσει πόλεμο, δεν έχω νιώσει.

Δήμητρα Ματσούκα

Μας είπαν

Το αν έχω υποστεί μια αδικία είναι σίγουρα μικρή μπροστά στις αδικίες που υποφέρουν άνθρωποι τριγύρω μας.

Μαρία Μπακοδήμου

Μας είπαν

Από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ταυτόχρονα ήθελα να γίνω και δημοσιογράφος και σιγά-σιγά άρχισαν τα πράγματα να γίνονται πολύ εύκολα για μένα, να ανοίγουν πάρα πολύ εύκολα οι πόρτες στα περιοδικά και στα ραδιόφωνα. Για πλάκα έστειλα, μια κασέτα με τη φωνή μου κάτι βλακείες που έλεγα, με καλέσαν και αμέσως πήρα εκπομπή χωρίς καν να ξέρω από μουσική είμαι πάρα πολύ άσχετη με τη μουσική.

Έλλη Στάη

Είπαμε

Το πιο ωραίο που διάβασα για σένα αυτές τις μέρες είναι αυτό που είχε πει κάποτε ο Μαρίνος: Αριστοκράτισσα, αλλά και λίγο νταλικέρης

Μας είπαν

Τον περασμένο Σεπτέμβριο βλέπω μια εφημερίδα, ένα πρωτοσέλιδο, «η Στάη Δήμαρχος». Λέω δε το πιστεύω αυτό που βλέπω, όσο ήξερες εσύ, τόσο ήξερα και εγώ. Φαίνεται ότι αυτοί που το γράψανε ξέρανε κάτι παραπάνω. Αλλά θα’ πρεπε να το ξέρω και εγώ.

Πέτρος Φιλιππίδης

Μας είπαν

Ήθελα από πολύ νωρίς να έχω χαρτζιλίκι δικό μου, να μην είμαι βάρος. Αυτό το έχω ανέκαθεν

Χάρης Ρώμας

Είπαμε

Από τη στιγμή που υπάρχουν κάποιοι που είναι μαζί σου, πρέπει να δεχτείς ότι θα υπάρχουν και κάποιοι που θα είναι απέναντί σου…

Μας είπαν

Στη ζωή μου πάντα οι πόθοι και τα πάθη με καθοδηγούσαν. Στην προσωπική μου ζωή. Και δεν το μετάνιωσα.

Σονίλα

Είπαμε

Τα όνειρα της Σονίλα δεν έχουν σύνορα. Η ζωή της είναι γεμάτη με ταξίδια και προκλήσεις. Προκλήσεις που δεν συναντά η κάθε Αλβανίδα.

Μας είπαν

Είχαμε ένα σύνθημα εκείνη την περίοδο «Όλοι είναι στρατιώτες», όλοι οι άνθρωποι είναι στρατιώτες και μπορείς να δεις ότι όλοι έχουν ένα όπλο και η γυναίκα είναι μπροστά, ήταν η χειραφέτηση της γυναίκας κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Μαρία Σολωμού

Είπαμε

Η Μαρία μεγάλωσε ανάμεσα στα Εξάρχεια και το Κολωνάκι. Μοναχοπαίδι, που ποτέ δεν έλεγε τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.

Μας είπαν

Η Ράνια πιστεύει ότι είμαστε καλύτεροι όταν είμαστε μόνοι μας, δεν είναι ανάγκη μια γυναίκα για να είναι ευτυχισμένη να υπάρχει ένας άντρας στη ζωή της. Ότι είναι ολοκληρωμένη. Και εγώ το πιστεύω αυτό. Το πιστεύω σαν ιδέα.

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Είπαμε

Η Ζούμπι και η Ελισάβετ. Ή μάλλον μια γυναίκα που προσπαθεί να ισορροπήσει.

Μας είπαν

Νομίζω ότι με τον τρόπο τους όλες οι παραστάσεις που έχω κάνει είναι πολύ σημαντικές. Γιατί κάθε τι που έκανα ήταν κάτι παραπάνω κάτι έκλεβα κάτι κέρδιζα.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Είπαμε

Ενας χριστιανός μπορεί να πατήσει πόδι σε τζαμί. Μπορεί όμως ο Άμλετ να παρουσιάσει το Survivor;

Μας είπαν

Το Ελλάδα εναντίον Τουρκίας δεν είναι πια γραμμένο μόνο στα βιβλία της ιστορίας. Εχει γίνει ριάλιτι.